sárga gombócok és edények, körbe zöld növény
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: camembert sajtos-pestós táskák

Sajttal, pestóval és olajbogyóval töltött házi péksütemény. Nem kell megijedni, meglepően egyszerűen elkészíthető.



Hozzávalók

  • 500 g gluténmentes kenyérlisztkeverék
  • 1 ek. só
  • 10 g friss élesztő
  • 400 ml tej
  • 4 közepes tojás
  • 250 g vaj
  • 100 g camembert sajt
  • 125 ml bazsalikomos pesto
  • 125 g fekete olajbogyó

Így készül

  1. Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. Keverjük össze a lisztkeveréket a sóval, adjuk hozzá az olvasztott vajat, három tojást és az élesztős tejet.
  2. Gyúrjuk tésztává (ha további folyadékot igényel, adjunk hozzá vizet), és hagyjuk pihenni langyos helyen egy órán keresztül.
  3. A tésztát vágjuk nyolcfelé, egyesével nyújtsuk kör alakúra mindegyiket, majd helyezzünk rájuk egy-egy szelet camembert sajtot, kenjük meg pestóval, majd tegyünk rájuk pár szem olajbogyót.
  4. Csomagoljuk össze a táskákat, és kelesszük őket további félórán át.
  5. A tetejüket kenjük meg felvert tojással, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük pirosra őket.