
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: camembert sajtos-pestós táskák
2022-05-16
Sajttal, pestóval és olajbogyóval töltött házi péksütemény. Nem kell megijedni, meglepően egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók
- 500 g gluténmentes kenyérlisztkeverék
- 1 ek. só
- 10 g friss élesztő
- 400 ml tej
- 4 közepes tojás
- 250 g vaj
- 100 g camembert sajt
- 125 ml bazsalikomos pesto
- 125 g fekete olajbogyó
Így készül
- Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. Keverjük össze a lisztkeveréket a sóval, adjuk hozzá az olvasztott vajat, három tojást és az élesztős tejet.
- Gyúrjuk tésztává (ha további folyadékot igényel, adjunk hozzá vizet), és hagyjuk pihenni langyos helyen egy órán keresztül.
- A tésztát vágjuk nyolcfelé, egyesével nyújtsuk kör alakúra mindegyiket, majd helyezzünk rájuk egy-egy szelet camembert sajtot, kenjük meg pestóval, majd tegyünk rájuk pár szem olajbogyót.
- Csomagoljuk össze a táskákat, és kelesszük őket további félórán át.
- A tetejüket kenjük meg felvert tojással, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük pirosra őket.
From Your Site Articles