
Ne dobd ki a savanyúság levét, mert csodákat tudsz művelni vele!
Megígérjük, hogy a cikkben található gasztronómiai trükk megismerése után igazi sztárséfnek fogod magad érezni.
Nem bírod a száraz csirkés salátát? Mi sem. Tudjuk, hogy furán hangzik, de tastingtable cikke szerint a savanyúság leve lesz a megoldás. Máris megtudhatod, hogy miért.
Ezt is olvasd el! Tabbouleh: 10 szuperfood egyetlen salátába rejtve
Fotó: nelea33 / Shutterstock
Mivel a savanyúságlé alapvetően ecet és fűszerek keveréke, így a különböző összetevőkkel nagyon jól tud működni. Sok ételreceptet citromlé használatával dobnak fel, ami egyszerűen csak savat ad az összképhez, ezzel szemben a savanyúság sós leve sokkal jobb és összetettebb ízvilágú.
Melyik a jó savanyúság lé?
Fotó: Reka Biro-Horvath / Unsplash
A The Kitchn leírása szerint az a jó savanyúságlé, ami egy hosszú erjedési folyamat eredményeként születik meg. Vagyis, amennyiben lehetséges, készíts otthon házilag savanyúságot és annak a levét használd fel a salátaöntetekhez.
Fotó: little plant / Unsplash
Előfordulhat, hogy nincs lehetőséged a saját savanyúságodat elkészíteni, de akkor sincs pánikra ok. Látogass el a hozzád legközelebbi piacra és ott vásárolj be a házi készítésű kedvenceidből.
Fotó: Victoria Shes / Unsplash
A savanyúság sós leve egyébként még azért is praktikus, mert meg is puhítja a húst, így egy kellemes szaftosságot ad az egész salátának.
Az biztos, hogy minden páclé egyedi, így különböző ízt ad a csirkesalátának. Ezért mindenképpen kísérletezz és találd meg azt a kombinációt, amit neked ízlik. Előfordulhat például, hogy fűszeres a lé, így nem kell annyira erősen fűszerezned a salátát. A fenti videóban a savanyúságlevet avokádóval, olívaolajjal és savanyú uborkával kombinálják. Pár perc és kész is van a szuper salátaöntet.
- Tabbouleh: 10 szuperfood egyetlen salátába rejtve - Vince ›
- Gasztrolegek: a világ legdrágább zöldségei között krumpli is van ... ›
- Ezért tilos megmosni a boltban vásárolt, csomagolt salátát ›
- Friss gomba saláta recept, kis meglepetéssel a nyári napokra - Vince ›
- Egy nap, egy recept: avokádó saláta mangóval egyszerűen - Vince ›