Gyümölcsleves eperből, málnából, cseresznyéből, két tálban, körülöttük kanalak

Művészi gyümölcsleves

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: Salvador Dalí és Amanda Lear spirituális gyümölcslevese

Ez a gyümölcsleves éppen olyan extravagáns, mint amilyen maga Salvador Dalí volt. Viszont ha megkóstolod, elmondhatod magadról, hogy tényleg a spanyol festőművész receptjét próbáltad ki. Ami amúgy bőven tartalmaz alkoholt is.


​Hozzávalók

  • 500 g mélyhűtött piros, kék gyümölcs (málna, áfonya, ribizli, szeder,eper stb.)
  • 350 ml 100%-osnarancslé
  • 150 ml desszertbor
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 1/4 tk. őrölt fahéj
  • reszelt citromhéj
  • 150 ml pezsgő
  • tejszínhab

Így készül

  1. Egy tálban keverjük el a hozzávalókat, majd tegyük hűtőszekrénybe legalább egy órára és hűtsük le.
  2. A levest tejszínhabbal, friss gyümölcsökkel, gránátalmamaggal, ehető virágokkal, friss, zöld bazsalikom levéllel díszíthetjük.
  3. Pezsgő illik hozzá, eperrel, vagy a leveshez használt desszertbor. Vaníliás aprósüteménnyel kínálva még finomabb.
VINCE-infó: Dalí Párizsban találkozott Learrel, majd a nyarakat már rendszeresen együtt töltötték hármasban: Amanda, Dalí és a felesége, Gala. Dalí egyfajta „spirituális házasságként" jellemezte a kapcsolatukat. Együtt fogyasztott első ételük egy gyümölcsleves volt.

From Your Site Articles