
Forró leves hideg napokra
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: lengyel sárgaborsóleves
2021-10-10
A lengyel sárgaborsóleves titka rendkívüli gazdagságában rejlik, hiszen a névadó alapanyagon kívül számos további zöldség és még hús is kerül a fazékba. Hideg napokon az egyik legjobb dolog, ami történhet veled!
Hozzávalók
- 400 g sárgaborsó
- 200 g burgonya
- 300 g füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál morzsolt majoránna
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 szál póréhagyma
- 2 babérlevél
- só, fekete bors
Így készül
- A sárgaborsót előző napáztassuk hideg vízbe.
- A szalonnát vágjuk csíkokra, majd olívaolajon hevítsük. Amikor megpirult, halásszuk ki és tegyük félre.
- Dobjuk a zsiradékra a felkockázott vörös- és fokhagymákat, és pirítsuk meg.
- Kockázzuk fel a répát és a petrezselymet is, majd a póréval együtt daraboljuk a hagymákra. Ehhez adjuk a leszűrt sárgaborsót. Keverjük át, sózzuk-borsozzuk, tegyük bele a babérleveleket és a majoránnát is.
- Öntsük fel vízzel, majd 15-20 perc múlva tegyük bele a nagyobb kockákra vágott burgonyát és főzzük puhára.
- Tálaljuk húspogácsával vagy sült virslivel.
From Your Site Articles
- Egy nap, egy recept: Salvador Dalí spirituális gyümölcslevese - Vince ›
- Egy nap, egy recept: céklaleves fürjtojással - Vince ›
- Gondolatmorzsák - Beethoven arról, mi a legfontosabb a jó leveshez ›
- Ne dobd ki az elsózott levest, egyszerűen meg lehet menteni! - Vince ›
- Gondolatmorzsák: Moliere-idézet a levesekről - Vince ›