grillezett barna hús

Egy nap, egy recept: borban pácolt saslikok

Nemcsak a kertben grillen, de a konyhában is elkészíthető ez a saslik. A szőlő és a hús pikáns elegyet alkot sütés után.



Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg borjúszínhús
  • vízbe áztatott fanyársak
  • friss szőlő.

vörösboros pác

  • 2,5 dl száraz vörösbor
  • 1 ek. mustár
  • 1 dl borecet
  • majoránna
  • babérlevél
  • 15 dkg leveszöldség
  • 1 fej vöröshagyma

fehérboros pác

  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl olívaolaj
  • fél dl citromlé
  • 1 csipet cukor
  • 1 gerezd zúzott
  • fokhagyma
  • rozmaring
  • kakukkfű

Így készül

  1. A húsokat vágjuk nagyobb falatnyi kockára.
  2. A fehérboros páchoz keverjük össze a hozzávalókat, majd forgassuk bele a csirkehúst és tegyük hűtőbe egy napra.
  3. A vörösboros páchoz forraljunk 2 dl vizet, dobjuk bele a feldarabolt zöldségeket, fűszereket, főzzük meg, majd amikor lekapcsoltuk, öntsük hozzá az ecetet és a bort. A kihűlt lében hagyjuk a borjút, hadd álljon egy napig hűtőszekrényben, a nap derekán forgassuk meg.
  4. Áztassuk vízbe a leendő nyársainkat egy órára, majd húzzuk rájuk váltakozva a húsokat és a szőlőszemeket.
  5. Grillrácson forgatva, vagy sütőlemezen 200 °C-on 8-10 percig vagy pirosodásig süssük. Magokkal, friss fűszerekkel díszíthetjük.