
Látványnak sem utolsó
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: sült tök zsályás polentával
2021-10-26
Egészséges, húsmentes őszi étel nem csak vegetáriánusoknak! A polenta és a sütőtök kiváló párost alkotnak.
Hozzávalók
- 1 kg sütőtök
- 20 dkg olajban eltett, aszalt paradicsom
- 12 levél friss zsálya
- tengeri só
- fekete bors
A polentához:
- 7,5 dl víz
- 25 dkg kukoricadara
- 2 teáskanál só
- 3 dkg vaj
Így készül
- A polentához vizet forralunk a sóval, majd vékony sugárban hozzáöntjük a darát, végig habverővel keverjük. Amikor besűrűsödik, bugyogni kezd, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vajat. Egy lapos, kiolajozott üvegedénybe simítjuk, hűtőben dermesztjük három órát.
- A sütőtököt 2 cm-es csíkokra vágjuk, azokat sütőedénybe rendezzük. A kihűlt polentát 5 × 1 cm-es hasábokra vágjuk és a tök mellé fektetjük. Meglocsoljuk a paradicsomolajával, borsozzuk és rájuk fektetjük a beolajozott zsályaleveleket.
- 180 fokos sütőben 50 percen át sütjük, az utolsó 10 percben a behelyezett aszalt paradicsomokkal együtt.
From Your Site Articles
- Egy nap egy recept: sütőtökchutney birsalmával - Vince ›
- Egy nap egy recept: fűszeres-tökös csirke - Vince ›
- Egy nap egy recept: sütőtökkrémleves gyömbérrel, almával - Vince ›
- Egy nap egy recept: sütőtökös kenyér - Vince ›
- Egy nap egy recept: karamellás töktorta - Vince ›
- Egy nap egy recept: fűszeres sült tök nagyon másképp ›
- Egy nap egy recept: sült Hokkaido-tökleves kókusztejjel - Vince ›