Fekete fa nyeles serpenyő fekete felületen

Egy kis só csodákra képes

Egyszerű trükkel megmentheted a kidobásra szánt serpenyődet

Ha már megfordult a fejedben, hogy kidobod a régi serpenyődet, mert úgyis mindig leragad benne az étel, akkor most jól figyelj: ennek az okos kis trükknek köszönhetően lehet, hogy mégsem végzi a kukában.


Mint a legtöbb használati tárgy, úgy a serpenyők is elhasználódnak egy idő után – ha azt veszed észre, hogy már többször leragadt az étel, akkor bizony megfordulhatott a fejedben a csere gondolata.

De még ne dobd ki a régit, a következő okos kis trükkel ugyanis megmentheted.

A só segíthet

Az alábbi TikTok videóban egy Sophie Louise nevű hölgy bemutatja, neki hogyan sikerült alig pár perc alatt új életre kelteni a régi serpenyőjét.

Először alaposan elmosta puha szivaccsal, mosogatószeres vízzel, majd szárítás után a tűzhelyre tette, és megvárta, míg átforrósodik. Ezután sima asztali sót szórt bele, hogy az alját teljesen elfedje. Megvárta, míg egy kicsit megbarnul – ez pár percet vesz igénybe –, majd kiöntötte a sót, és egy nedves konyhai papírtörlővel kitörölgette a serpenyő belsejét.

És láss csodát, újra tapadásmentessé vált ez a konyhai eszköz, amit Sophie Louise egy tükörtojás elkészítésével mutat be.

@s_lou92

Frying pan hack if it sticks. #LiftLockPop #moneysavingtips #cleaninghacks #deepclean #cleaningaccount #fryingpan #fyp #foryou #tablesalt

Ismerted ezt a trükköt? Esetleg próbáltad már?