zöld-sárga-barna éte fekete tányéron, sárga étel szürke nyeles lábasban

Látványnak sem utolsó, de az íze...

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: sörös-mustáros borjúcomb

Felsorolni is nehéz azt a sok finomságot, ami megtalálható ebben a finomságban, úgyhogy inkább bele sem kezdünk. Ez tényleg az az étel, amit egyszer mindenkinek ki kell próbálnia, aki kicsit is szereti a húst. A többieknek meg azért, mert most majd megszeretik!


​Hozzávalók

  • 1 kg csontos borjúcomb, a csontra merőlegesen szeletelve
  • 300 g fagyasztott zöldborsó
  • 8-10 db bébirépa
  • 500 ml barna sör
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 citrom héja
  • 1 csokor friss kakukkfű
  • 1 csokor snidling
  • 50 ml olívaolaj
  • só, bors

Így készül

  1. A borjút sózzuk, borsozzuk. Egy nagy méretű öntöttvas edényt felforrósítunk a tűzhelyen és kevés olívaolajon a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Ha szükséges, végezzük ezt több részletben!
  2. Kivesszük az edényből a hússzeleteket, beleöntjük a sört, és a pörzsanyagot kissé felkapargatjuk. Ízesítjük kakukkfűvel, mustárral és a citrom zöldséghámozóval eltávolított héjával, végül visszatesszük a húst is.
  3. Lefedve 170 fokra melegített sütőbe tesszük, egy óra elteltével hozzáadjuk a répát és a borsót, szükség esetén sózzuk. További fél-egy órás fedő nélküli sütést követően a kész sültet burgonyapürével és friss snidlinggel tálaljuk.