barna-zöld muffin piros edényben, körülötte sárga nachos
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: avokádókrémes muffin

Dél-amerikai hangulatú sós muffin egy sor finomsággal a tésztájában. Remek vendégváró falat.



Hozzávalók

  • 150 g liszt
  • 150 g kukoricadara
  • 150 g cheddar sajt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 kávéskanál őrölt csilipaprika
  • 1 tojás• 30 ml olívaolaj
  • 300 ml író vagy joghurt
  • 3 db avokádó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • só, bors
  • tortillachips a díszítéshez

Így készül

  1. A tojást elkeverjük az íróval és az olívaolajjal.
  2. A liszthez adjuk a kukoricadarát, a lereszelt sajtot, a sütőport, a csilit, egy nagy csipet sót, végül a tojásos keveréket, majd pedig összedolgozzuk a tésztát.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  4. Közben az avokádó húsához adjuk a lereszelt fokhagymát, a citrom levét, sózzuk és borsozzuk, azután pürésítjük.
  5. A muffinok tetejét bevonjuk az avokádókrémmel, és tortillachipsszel díszítjük.