zöld leves fehér tányérban, kék asztalon, kanállal
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: kapros sóskaleves

Hideg leves friss sóskával és újhagymával. Kiváló nyári üdítő!



Hozzávalók

  • 300 g friss sóska
  • 1 l csirkeleves alaplé
  • frissen őrölt bors, só
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 szál újhagyma
  • 300 ml tejszín
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csokor kapor

Így készül

  1. Hevítsük fel egy lábasban a vajat, dobjuk rá a felkarikázott újhagymát és a jól megmosott, nagyobb darabokra tépett sóskaleveleket, majd kezdjük pirítani.
  2. Öntsük bele a leves alaplét, és közepes lángon 10-15 perc alatt kevergetve főzzük, de ne forraljuk. Közben a tejszínt és a keményítőt csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a leveshez, miközben botmixerrel simára dolgozzuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, hűtőbe tesszük 30-60 percre.
  4. Tálaláskor friss kaporral megszórjuk, pirított kenyérkockát adunk mellé.