
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: kapros sóskaleves
2022-06-08
Hideg leves friss sóskával és újhagymával. Kiváló nyári üdítő!
Hozzávalók
- 300 g friss sóska
- 1 l csirkeleves alaplé
- frissen őrölt bors, só
- 1 evőkanál vaj
- 3 szál újhagyma
- 300 ml tejszín
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 csokor kapor
Így készül
- Hevítsük fel egy lábasban a vajat, dobjuk rá a felkarikázott újhagymát és a jól megmosott, nagyobb darabokra tépett sóskaleveleket, majd kezdjük pirítani.
- Öntsük bele a leves alaplét, és közepes lángon 10-15 perc alatt kevergetve főzzük, de ne forraljuk. Közben a tejszínt és a keményítőt csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a leveshez, miközben botmixerrel simára dolgozzuk.
- Sózzuk, borsozzuk, hűtőbe tesszük 30-60 percre.
- Tálaláskor friss kaporral megszórjuk, pirított kenyérkockát adunk mellé.