spgetti tészta piros szósszal fehér tányéron
Fotó: pixabay.com

Egy nap, egy recept: paradicsomos-fetás spagetti

Vegetáriánus spagetti nem csak vegetáriánusoknak. A feta és az olívabogyó csavart visz ebbe az olaszos receptbe.



Hozzávalók

  • 250 g durum spagetti
  • 10 db koktélparadicsom
  • 100 g fekete és zöld olívabogyó
  • 100 g feta sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint friss bazsalikom
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Így készül

  1. A tésztát főzzük meg sós vízben al dente módra – a közepe maradjon roppanós. Azután tegyünk rá egy-két evőkanál olívaolajat, forgassuk át és tegyük félre.
  2. Amíg fő a tészta, a paradicsomokat és az olívabogyókat vágjuk ketté, a fokhagymát zúzzuk meg. Keverjük őket össze egy edényben, és tegyük rájuk az apróra vágott zöldfűszert – ízlés szerint.
  3. Öntözzük meg olívaolajjal és tegyük egy serpenyőbe 5-8 percre átmelegíteni.
  4. Amikor elkészült a tészta, még forrón forgassuk össze a paradicsomos mártással, és morzsoljuk rá a fetát. Melegen tálaljuk