sárga-piros-zöld étel nyeles serpenyőben, kenyér, tarka, terítő

Spanyol omlett

Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: chorizós spanyol tortilla

Ha unod már a rántottát és a hagyományos omletteket, próbáld ki a spanyol típusú tortillát, garantáltan nem fogod megbánni.



Hozzávalók

  • 400 g burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 150 g chorizo
  • 2-3 szál petrezselyemzöld
  • 8 tojás
  • kakukkfű, rozmaring

Így készül

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Tegyük serpenyőbe az olívaolajat, aprítsuk rá a hagymákat, fonnyasszuk meg közepes lángon.
  2. Adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott burgonyát, a kakukkfüvet, a rozmaringot és az apróra vágott chorizót is, majd sózzuk meg.
  3. 10-15 percig kevergetve pirítsuk-pároljuk, majd dobjuk rá a petrezselyemzöldet is. Fedő alatt pároljuk még 20 percig. Ezután vegyük le a tűzről és öntsük hozzá az előzőleg felvert tojásokat.
  4. Tegyük át egy tűzállótálba, és sütőbe téve 15 perc alatt süssük pirosra. Forrón tálaljuk.