
Spanyol omlett
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: chorizós spanyol tortilla
2021-10-17
Ha unod már a rántottát és a hagyományos omletteket, próbáld ki a spanyol típusú tortillát, garantáltan nem fogod megbánni.
Hozzávalók
- 400 g burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 150 g chorizo
- 2-3 szál petrezselyemzöld
- 8 tojás
- kakukkfű, rozmaring
- só
Így készül
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Tegyük serpenyőbe az olívaolajat, aprítsuk rá a hagymákat, fonnyasszuk meg közepes lángon.
- Adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott burgonyát, a kakukkfüvet, a rozmaringot és az apróra vágott chorizót is, majd sózzuk meg.
- 10-15 percig kevergetve pirítsuk-pároljuk, majd dobjuk rá a petrezselyemzöldet is. Fedő alatt pároljuk még 20 percig. Ezután vegyük le a tűzről és öntsük hozzá az előzőleg felvert tojásokat.
- Tegyük át egy tűzállótálba, és sütőbe téve 15 perc alatt süssük pirosra. Forrón tálaljuk.
From Your Site Articles
- A japán omlett, ami úgy néz ki, mint egy tornádó - VIDEÓ - Vince ›
- Így készítheted el a legszebb buggyantott tojást - Vince ›
- 10 ételhez kapcsolódó babonánk: tojás, banán, szőlő és a többiek ... ›
Related Articles Around the Web