Egy nap, egy recept: lazacos-spenótos kosárkák
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: lazacos-spenótos kosárkák

Vendégvárónak, reggelire vagy éppen vacsorára is kiváló ez a lazacos-spenótos-tejfölös kosárka. 15 perc alatt készül el a sütőben.



Hozzávalók

  • 200 g nyers lazacfilé
  • 200 g bébispenót
  • 1 db mogyoróhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 8 db fürjtojás
  • vaj a formákhoz

Így készül

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
  2. Kerítsünk 4 db kisebb, tányérméretű sütőformát, vajazzuk ki őket és helyezzük egy tepsire. A lazacot vágjuk ujjnyi vastagságú szeletekre és osszuk el a sütőformákban négyfelé.
  3. Tisztítsuk meg a spenótot és vágjuk durvára. Hámozzuk meg a hagymát és vágjuk finomra. Tegyük serpenyőbe, dobjuk rá a spenótot és hagyjuk, hogy összeessen.
  4. A tűzről levéve keverjük bele a tejfölt, sózzuk borsozzuk, reszeljünk rá szerecsendiót, majd kanalazzuk a formákba.
  5. Minden formába üssünk 2-2 fürjtojást és kissé rázzuk meg. A tepsit tegyük a sütőbe, öntsünk bele kb. 2 cm magasan vizet. 15 perc sütés után vegyük ki és tálaljuk forrón!