
Vegetáriánus egytálétel
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: spenótos csicseriborsó ragu
2021-10-15
Spenótos, csicseriborsós ragú gyömbérrel és fahéjjal. A recept eredetileg vegetáriánus egytálételnek lett kitalálva, de hús mellé köretként is igazán különleges.
Hozzávalók
- 500 g friss spenótlevél
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 g főtt csicseriborsó
- 1 kiskanál római kömény
- 1 kiskanál őrölt paprika
- 2 cm gyömbér
- 1 csipet fahéj
- 1 evőkanál koriander
- 1 citrom leve
- só, bors
Így készül
- A spenótot tegyük sós, forrásban lévővízbe egy percre, majd csepegtessük le.
- Az olívaolajon fonnyasszuk meg a zúzott fokhagymát, s adjuk hozzá a római köményt. Reszeljük rá a meghámozott gyömbért, szórjuk rá a fahéjat és a koriandert, adjuk hozzá a csicseriborsót, végül keverjük el.
- Forrás után ízesítsük paprikával, sóval és borssal. Lefedve, alacsony hőfokon, néha megkeverve főzzük.
- 10 perc múlva adjuk hozzá a spenótot és a citromlevet, majd főzzük még néhány percig. Forrón tálaljuk.
From Your Site Articles
- Ezeket érdemes tudni a tofuról mielőtt elkészíted - Vince ›
- Egy nap, egy recept: zöldséges házi kenyér (focaccia) - Vince ›
- Egy nap, egy recept: Salvador Dalí spirituális gyümölcslevese - Vince ›
- A nyár legüdítőbb étel receptje: citromos spagetti - Vince ›
- Egy nap, egy recept: vegetáriánus gombás fasírt - Vince ›