zöld és sárga étel barna cserépedényben

Vegetáriánus egytálétel

Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: spenótos csicseriborsó ragu

Spenótos, csicseriborsós ragú gyömbérrel és fahéjjal. A recept eredetileg vegetáriánus egytálételnek lett kitalálva, de hús mellé köretként is igazán különleges.



Hozzávalók

  • 500 g friss spenótlevél
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 400 g főtt csicseriborsó
  • 1 kiskanál római kömény
  • 1 kiskanál őrölt paprika
  • 2 cm gyömbér
  • 1 csipet fahéj
  • 1 evőkanál koriander
  • 1 citrom leve
  • só, bors

Így készül

  1. A spenótot tegyük sós, forrásban lévővízbe egy percre, majd csepegtessük le.
  2. Az olívaolajon fonnyasszuk meg a zúzott fokhagymát, s adjuk hozzá a római köményt. Reszeljük rá a meghámozott gyömbért, szórjuk rá a fahéjat és a koriandert, adjuk hozzá a csicseriborsót, végül keverjük el.
  3. Forrás után ízesítsük paprikával, sóval és borssal. Lefedve, alacsony hőfokon, néha megkeverve főzzük.
  4. 10 perc múlva adjuk hozzá a spenótot és a citromlevet, majd főzzük még néhány percig. Forrón tálaljuk.