sárga-zöld téglatest alakú étel fehér tányéron
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: spenótos-fetás rétes

Sütőben és kerti grillen egyaránt elkészíthető húsmentes tésztaétel, amit nem csak a vegetáriánusok fognak imádni.



Hozzávalók

  • 500 g leveles tészta
  • 300 g feta sajt
  • 300 g friss spenót
  • 1 tojás
  • 30 ml olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió

Így készül

  1. Futtassuk meg az olívaolajon a zúzott fokhagymát, adjuk hozzá a spenótot, néhány csipet őrölt szerecsendiót és sót.
  2. A leveles tésztát nyújtsuk kb. 2 mm vastagságúra, vágjuk négybe, és az így kapott téglalapok egyik felén oszlassuk el a spenótot és a fetát.
  3. A lapok széleit kenjük meg felvert tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
  4. Amikor a faszén már éppen csak parázslik, tegyünk a grillrácsra egy vastagabb fémlapot, és fektessük rá a batyukat, majd a grill tetejét lezárva, időnként átfordítva 5–10 perc alatt süssük készre.
  5. Ha nincs lehetőségünk grillezésre, ezt a fogást sütőben is bátran elkészíthetjük!