Tarka étel vaj színű edényben, tarka terítőn

Velencei szívtiprónak olasz tésztát

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: az étel, ami Casanova szívét is meghódította

Velencei lévén Casanova kedvence természetesen egy tésztaétel volt. A további hozzávalók alapján állíthatjuk, a makarónik és női szívek hercege valóban kifinomult ízléssel bírt.


​Hozzávalók

  • 400 g makaróni tészta
  • 100 g húsos szalonna
  • egy maréknyi friss bébispenót
  • 100 g sós, érlelt ricotta
  • extra szűz olívaolaj
  • só, bors

Így készül

  1. Egy nagy fazékban forraljunk vizet, sózzuk meg és főzzük meg benne „al dente" állagúra a tésztát.
  2. Közben egy serpenyőbe tegyünk olívaolajat, dobjuk bele a felaprított szalonnát és a bébispenótot, és süssük meg. Az elkészült tésztát szedjük rá a szalonnára, keverjük össze, morzsoljuk rá a ricottát, ízlés szerint ízesítsük, sózzuk, borsozzuk, forgassuk át, és forrón tálaljuk.
  3. Tepsibe téve sütőben is megsüthetjük.
VINCE-infó: Giacomo Casanova velencei kalandort, írót és nőcsábászt kortársai a „makaróni hercege" névvel illették, nem véletlenül: az ínyenc szerető kedvence a sajtos makaróni volt.