kártya, terminál és pénztárca
Fotó: Stokkete / Shutterstock

Több ezer forintot nyerhetsz, ha betartasz 5 szabályt a vásárlásánál

Ki ne szeretne spórolni a jelenlegi helyzetben? Most összeszedtünk pár tippet, amik segíteni fognak neked is, hogy több pénz maradjon a zsebedben a nagy bevásárlás után.Az élelmiszerek drágulása valószínűleg még jó ideig kitart sajnos, viszont sosincs késő elkezdeni tudatosan vásárolni. A minap a cnbc oldalán bukkantunk rá megoldásra, amit neked már csak be kell tartanod. Íme!

Olvasd el ezt is! 17 élelmiszer, amivel a leghosszabb válságokat is átvészeled

1. Tervezz előre

egy n\u0151, laptop, f\u00fczet \u00e9s k\u00e1v\u00e9

Fotó: Jacob Lund / Shutterstock


Az étkezések előre megtervezése bevált technikának számít és minden esetben segít lefaragni a felesleges kiadásokból. Ha egy előre megírt listával mész bevásárolni, jóval kisebb lesz a valószínűsége annak, hogy olyan termékeket is megveszel, amikre semmi szükséged. Ha nem vagy oda a tervezgetésért, akkor legalább legyen egy elképzelésed arról, mit szeretnél főzni az elkövetkezendő napokban vagy hetekben. A legfontosabb tehát, hogy próbáld elkerülni az úgynevezett impulzusvásárlást.

2. Vásárolj a bolt saját márkás termékeiből

Fotó: Stokkete / Shutterstock


A boltok saját márkás termékei általában sokkal olcsóbbak, mint a "prémium" társaik, miközben sok esetben ugyanolyan jók. Ha nincs semmilyen különleges preferenciád és könnyen váltogatsz a különböző márkák között, akkor érdemes egyszer kipróbálnod a bolti márkákat. Legyél nyitott az új termékek kipróbálására, még akkor is, ha ez ezzel rövidebb-hosszabb időre búcsút veszel a kedvenc mosószeredtől vagy kávédtól.

3. Ne hagyd, hogy becsapjanak


Rengeteg olyan trükk van, amivel a boltok megpróbálnak rávenni téged arra, hogy sok pénzt költs el náluk. Ahogy a videóból is kiderül, a megérkezésedtől kezdve megpróbálnak befolyásolni. Hogyan? Biztosan te is jártál már úgy, hogy a bejáratnál szembe találtad magad az ott elhelyezett virágokkal és zöldségekkel. Sőt, még kellemes zene is szólt a háttérben, ugye? Ennek mind az a célja, hogy kellőképpen ellazulj és elfeledkezz a bevásárlólistádról.

4. Legyen egy stratégiád

egy n\u0151 \u00e1ll a boltban, ol\u00edvabogy\u00f3

fotó: ElevenStudio / Shutterstock


Érdemes a nagyobb, relatíve olcsóbb kiszereléseket megvenned. Továbbá, ha lehetséges akkor válassz fagyasztott zöldséget a friss termékek helyett. Szintén fontos, hogy az otthoni éléskamrádat mindig rendszerezetten tartsd és hogy a lejárati időhöz közeli termékeket fogyaszd el a leghamarabb.

5. Ne lustálkodj


A boltok szintén egy kevésbé ismert trükkje, hogy a legtöbb zöldségnek és gyümölcsnek akadnak már előre bezacskózott verziói. Ilyen például az alma, a krumpli és a répa. Ahogy a videóban a hölgy elmagyarázza, a "zsákos" termékek általában jóval drágábbak, mint ha te saját magadnak zacskóznád be őket. Ne légy lusta, vidd magaddal a vászontáskádat és magad pakold bele a számodra szükséges élelmiszert.