
crispy pork knuckle | crispy and crunchy skin is THE best. E… | Flickr
Egy nap, egy recept: ázsiai csülök
2022-05-23
Keleti fűszerezésű sült csülök, mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát.
Hozzávalók
- 1 nagy csülök
- 1 citrom, 1 narancs
- 4 cm gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 teáskanál tamarindszósz
- 1 evőkanál sötét szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál egész szecsuáni bors
- tengeri só
Így készül
- Fűszerpasztát készítünk: mozsárban finomra törjük a szecsuáni borsot, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, belereszeljük a gyömbért, a narancs és a citrom héját, illetve a citromlevét, majd sima pasztává zúzzuk.
- Hozzáadjuk a tamarind- és a szójaszószt, a mézet és a sót, végül simára keverjük.
- A csülköt bemetsszük a csont körül, hogy ki tudjuk fektetni, és alaposan bedörzsöljük a fűszerpasztával, majd faszénen vagy sütőben, lefóliázva, 190 fokon kezdjük sütni. Akkor jó, ha megszúrva tiszta, nem véres lé folyik ki belőle.
- A következő 15 percben fólia nélkül aranyszínűre sütjük. A sütőből kivéve meglocsoljuk a narancs levével és fólia alatt pihentetjük további 15 percet.
- Friss kenyérrel és savanyított zöldségekkel kínáljuk.
From Your Site Articles