krumplit pucol egy nő
Fotó: Pixel-Shot / Shutterstock

A legropogósabb sült krumplihoz nincs is szükség olajra, valami másra viszont igen

Egészségesebb, ropogósabb, ízesebb lesz a végeredmény az általunk javasolt módszerrel.


Te is érezted már úgy, hogy a sült krumpli elfogyasztása után jobb lett a közérzeted? Ne aggódj, ezzel nem csak te vagy így! A jó ízű ételek, mint például a krumpli beindítják a jó közérzet hormonjának, a dopaminnak a termelődését az agyban, tehát evés után tényleg jobban érzed magad a bőrödben. Ha nemcsak a dopamin miatt szeretnél ropogós sült krumplit enni, hanem mert egy köretre van szükséged a vacsorához, akkor is jó helyen jársz.

Ez is érdekelhet: 3 szuper trükk, hogyan keltsd életre a kihűlt sült krumplid

frit\u0151z, krumpli, csirkedarabok

Fotó: grandbrothers / Shutterstock


Ha a cikknek ezen pontjáig velünk maradtál , akkor valószínűleg nagyon kedveled az olajban sült ételeket. Ez nem is baj, viszont ugyanazokat a sült finomságokat olaj nélkül is elkészítheted. Ha az egészségedre is gondolnál, akkor az olaj nélküli fritőz az ideális választás számodra! A forrólevegős sütőben ugyanis egy csepp olajjal készíthetsz ételeket, és nemcsak sült krumplit, hanem csirkeszárnyat, steaket, tenger gyümölcseit vagy halat és még sok mást. De hogyan lesz olaj nélkül is gusztusos és finom a fogás? A légsütő felső része egy fűtőszerkezetet és egy ventilátort tartalmaz. Az ételt egy sütőszerű kosárba kell helyezni, a bekapcsolás után aztán forró levegő áramlik az étel körül.

Ez a gyors keringés pedig tökéletesen ropogóssá teszi az ételt.
feh\u00e9r t\u00e1ny\u00e9rban s\u00fclt krumplik

Fotó: Sea Wave / Shutterstock


Sőt, mint a thekitchn cikkéből kiderült, a forrólevegős sütőben elkészített sült krumpli íze még finomabb, mint az olajban készültnek. Ez a burgonya szeletelésének, a sütőnek és az ízesítésére használt fűszer keveréknek köszönhető.

Kezdjük a legelsővel: ha eddig negyedelted a krumplit, akkor mostantól inkább felezd, ugyanis így extra mennyiségű krémes finomságot és ropogós külsőt kapsz.

s\u00fclt krumpli egy forr\u00f3leveg\u0151s frit\u0151zben

Fotó: leungchopan / Shutterstock


Ami pedig a forrólevegős fritőzt illeti, mint, ahogy korábban említettük, ezzel a módszerrel sokkal egészségesebben tudod elkészíteni az ételek nagy részét, mint ha olajban sütnéd ki őket. A fízekből mindeközben semmit nem veszítesz.
fadeszk\u00e1n s\u00fclt krumplik

Fotó: Pixel-Shot / Shutterstock


Végül, de nem utolsósorban a fűszerkeverék is kulcsfontosságú.

Ha még nempróbáltad az olaszos (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, majoránna, borsikafű, zsálya) és cajun (fokhagymapor, hagymapor, fűszersó, oregánó és kakukkfű keveréke) fűszerezést, akkor itt az ideje, hogy adj nekik egy esélyt. Ezek a kombinációk biztosítják, hogy minden burgonya ütős ízű legyen.

​2 extra tipp légsütőben sült burgonyához

barna t\u00e1lban s\u00fclt burgony\u00e1k

Fotó: Pixel-Shot / Shutterstock


  1. Melegítsd elő a légsütőt. Úgy maximalizálhatod igazán a ropogósságát, ha a burgonyát a már előmelegített forró levegős sütőbe helyezed. Ne felejtsd el a sütőt 200 fokra állítani.
  2. Tálald mártogatóssal a sült krumplit. A ropogós burgonya krémes szósz után kiált (gondolj csak egy finom chipotle majonézre). Egy kis petrezselyem vagy egy marék parmezán sajt is nagyon jól harmonizál a krumplival.