sárga kukoricacsövek fehér tálban
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: mexikói sült kukorica

Mexikói fűszerrel megsütött kukorica különleges dél-amerikai sajttal megszórva. Nagy nyári kedvenc!



Hozzávalók

  • 6 cső kukorica
  • 2 evőkanál kukoricacsíra-olaj
  • 1/2 lime leve és héja
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 30 g vaj
  • 50 g cotija sajt (vagy parmezán)
  • 2 evőkanál korianderzöld

Így készül

  1. Az olajat egy csipet sóval, a paprikával és fél lime levével összekeverjük és megkenjük vele az előkészített kukoricákat.
  2. Faszénen vagy grillserpenyőben körbepirítjuk őket, majd lefedve öt percig pároljuk.
  3. Tálaláskor a lime héjával, vajdarabkákkal, apróra vágott korianderzölddel és finomra reszelt sajttal kínáljuk.