
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: mexikói sült kukorica
2022-05-22
Mexikói fűszerrel megsütött kukorica különleges dél-amerikai sajttal megszórva. Nagy nyári kedvenc!
Hozzávalók
- 6 cső kukorica
- 2 evőkanál kukoricacsíra-olaj
- 1/2 lime leve és héja
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 30 g vaj
- 50 g cotija sajt (vagy parmezán)
- 2 evőkanál korianderzöld
Így készül
- Az olajat egy csipet sóval, a paprikával és fél lime levével összekeverjük és megkenjük vele az előkészített kukoricákat.
- Faszénen vagy grillserpenyőben körbepirítjuk őket, majd lefedve öt percig pároljuk.
- Tálaláskor a lime héjával, vajdarabkákkal, apróra vágott korianderzölddel és finomra reszelt sajttal kínáljuk.