színes zöldségek sárga sajttal megszórva fekete tepsiben

Köret és mártogatós egyben

Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: sült zöldségek parmezánnal

Fenséges őszi zöldségválogatás sajttal megsütve: húsok és szószok mellé egyaránt tökéletes társ.



Hozzávalók

  • 300 g két-háromféle színes sütőtök
  • 200 g édesburgonya
  • 100 g érett koktélparadicsom
  • 100 g parmezán sajt
  • 1-1 kiskanál bazsalikom, kakukkfű, színes bors, szecsuáni bors, édeskömény, szerecsendió
  • 200 ml olívaolaj

Így készül

  1. A tököket mossuk jól meg és héjastól vágjuk nagyobb szeletekre. Az édesburgonyát is hagyjuk héjasan és vágjuk kockákra. A paradicsomokat felezzük.
  2. A fűszereket tegyük mozsárba és törjük szét, majd keverjük az olívaolajba. Ebben a fűszerolajban forgassuk meg a zöldségeket, majd terítsük őket tűzállótálba, és toljuk 180 °C-os sütőbe félórára, illetve amíg megpuhulnak.
  3. Forrón szórjuk meg őket reszelt parmezánnal, és tálaljuk, amíg az étel gőzölög.
  4. Készíthetünk hozzá mártogatókat, de sültek mellé köretként is kiváló.