egy nő mosogat a konyhában, növények vannak a pulton, poharak a háttérben

Te tudtad, hogy így kell mosogatni?

Ezt a hibát el ne kövesd a sütés utáni takarításkor!

Valószínű te is jobban szereted magát a sütést, mint az utána következő kötelező takarítást. Akad egy hiba, amit hajlamosak vagyunk elkövetni a sütés utáni takarításkor. Mutatjuk, hogy mi az!


Egy tojásrántotta után nem is olyan vészes a takarítás. Viszont ha házi kenyeret készítettünk vagy egy mennyei csokis süteményt, akkor már meggyűlhet a bajunk a mosogatnivalóval.

Ne aggódj, nem lehetetlen újra csúcsformába hoznia konyhádat!

A mashed.com nemrégiben elárulta a legtutibb tippet a sütés utáni mosogatáshoz és az van annyira jó, hogy mi is megmutatjuk.

A hideg víz a barátod, amikor sütés utáni takarításról van szó

egy n\u0151 serpeny\u0151t mosogat

Egyszerű módszer, ami után játék a mosogatás!

Fotó: Cooker King / Unsplash


A meleg víz nyilvánvaló választásnak tűnhet a sütés utáni takarításkor, pedig nem az, mivel az csak erősíti a lisztben található glutént. Vagyis a forró vízzel csak egy ragacsos tészta masszát kapsz, amivel még a legmenőbb szivacsok és kefék sem tudnak elbánni.

Tehát azt tanácsoljuk, hogy a tálakat és edényeket áztasd be hideg, szappanos vízbe, ez majd segít ellazítani a glutént.

Továbbá még az áztatás előtt próbálj meg annyi tésztát leszedni az eszközökről, amennyit csak tudsz. Így elkerülheted a mosogató eltömődését is.

Hagyd az edényeket körülbelül 10 percig a vízben aztán dörzsöld le a tészta maradványokat az ujjaid segítségével.

Ezután már tényleg jöhet a forró víz és a tisztítás többi része. Ha így mosod el a sütés utáni edényeket, nem kell minden héten új szivacsot venned.