fehér konyha sütővel és mikróhullámú sütővel

Főzés mikróban vagy sütőben: melyik az olcsóbb?

A válasz egyértelmű: a két készülék közül az egyik két és félszer több áramot fogyaszt.A bizonytalan világgazdasági környezet miatt folyamatosan nő az energiahordozók ára. Ez begyűrűzik a háztartásokba is a rezsi bizonyos részein keresztül. A hatásokat azonban te magad is tudod csillapítani, így pedig visszavághatod a kiadásokat.

Akár a főzésnél is tudsz energiát spórolni, mégpedig anélkül, hogy változtatni kellene az étrendeden. A rendelkezésre álló technikák közül egész egyszerűen a jelenleg legkedvezőbb árut kell választanod, illetve azt, amivel a legkevesebb alapanyag-veszteség jár.

A mai modern mikrohullámú sütők szinte egyenértékűnek tekinthetők a főzőlapokkal, tűzhelyekkel. Számos funkciójuk van, még grillezni is tudnak. A kérdés csak az, mennyi áramot fogyasztanak például a hagyományos elektromos sütőkhöz képest?

Nos, a válasz az, hogy sokkal kevesebbet. Egy átlagos mikrohullámú sütő teljesítménye 1200 watt, szemben az átlagos sütő 3000 wattjával. A különbség éppen két és félszeres, miközben semmit nem kell a mikróban két és félszer tovább főzni. Próbálj tehát minél több főzésnél, sütésnél a mikróra hagyatkozni. Korábban mutattunk pár szuper receptet, ami mikróban is tökéletesen elkészíthető.