
Mi mindenre jó a tök?
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: sütőtökchutney birsalmával
2021-10-22
Édes-savanyú-csipős chutney sütőtökből és birsalmából. A recept maga a hetedik mennyország!
Hozzávalók (4 darab 350 ml-es üveget megtölteni)
- 1 kg sütőtök
- 50 dkg birsalma
- 1 fej hagyma
- 1 rúd fahéj
- 2 teáskanál koriandermag
- 3 teáskanál fekete mustármag
- 5 db fekete kardamom, héja megtörve
- friss gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db csilipaprika
- 25 dkg cukor
- 1 evőkanál tengeri só
- 60 ml fehérborecet
Így készül
- A sütőtököt és a birsalmát megtisztítjuk, 1 × 1 cm-es kockákra vágjuk.
- A gyömbért, a fokhagymát és a kimagozott csilit mozsárba tesszük, és krémes pasztát törünk belőlük.
- A fahéjat, koriandert, mustármagot és kardamomot száraz serpenyőben kipattogtatjuk, hozzáadjuk a felcsíkozott hagymát, 2 percen át pirítjuk, végül a pasztával további 2 percig.
- Hozzáadjuk a tököt, a birsalmát, 2 dl vizet, a cukrot és a sót, átkeverjük és fedő alatt puhára főzzük. Ha a víz elpárolog, pótoljuk. Öt perccel a főzés vége előtt adjuk hozzá az ecetet.
- Az elkészült chutney-t merjük tiszta üvegekbe, és fejreállítva hűtsük ki.
From Your Site Articles
- Egy nap, egy recept: speciális almachutney húsokhoz, sajtokhoz ... ›
- Egy nap egy recept: fűszeres sült tök nagyon másképp ›
- Ízorgia: sütőtökös-sóskaramellás-gyömbéres-ánizsos latte - Vince ›
- Egy nap egy recept: sütőtökkrémleves gyömbérrel, almával - Vince ›
- Egy nap egy recept: sütőtökös kenyér - Vince ›
- Egy nap, egy őszi finomság #4: sütőtök - Vince ›
- Egy nap egy recept: sült tök zsályás polentával - Vince ›