lila káposzta fazékban, a fazék fa deszkán, a deszka fa asztalon

Káposzta feltúrbózva

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: sütőtökös vörös káposzta

Nem kizárólag a sütőtöktől különleges ez a recept, hiszen még gyümölcslé és méz is kerül a káposzta mellé. A végeredmény egy rendkívül pikáns, egyedi ízvilágú köret.


​Hozzávalók

  • 200 g sütőtök
  • 200 g vörös káposzta
  • 2 szál zsenge újhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 200 ml balzsamecet
  • fél citrom leve
  • fél narancs leve
  • só, bors
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál tökmag

Így készül

  1. A sütőtököt tisztítsuk meg, majd zöldséghámozóval vágjuk vékony szeletkékre. A káposztát vágjuk csíkokra, az újhagymát karikázzuk.
  2. A vöröshagymát kockázzuk fel, s pirítsuk meg forró serpenyőben olajon, erre tegyük a káposztát, az újhagymát és a tököt, s kezdjük összepirítani.
  3. Közben keverjük össze a balzsamecetet a narancs- és citromlével, a sóval, borssal és adjuk a káposztához. Mikor puhulni kezd, adjuk hozzá a felkarikázott lila hagymát és egy kanál mézet, s még 5 percig kevergessük.
  4. Tálaláskor hintsük meg száraz serpenyőben 5 percig pirított tökmaggal.