sárga étel fekete tepsiben, fa deszkán, rajta egy fakanál

Olasz tészta nagyon másképp

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: csirkés-tökös lasagne

Imádod, de mégis unod már lasagnét? Dobd fel szezonális finomságokkal, ősszel például sütőtökkel, ehhez illően hangszereld át a fűszerezését és meglátod, újjászületik a nagy kedvenc a kezeid között.


​Hozzávalók

  • 500 g lasagne tészta
  • 1 közepes méretű sütőtök
  • 700 g csirkemell
  • 400 g ricotta
  • 100 g parmezán
  • 1 csokor friss rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 kk szerecsendió
  • só, bors

Így készül

  1. A tököt kettévágjuk, eltávolítjuk a magjait és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. egy óra alatt puhára sütjük. Megvárjuk, míg kihűl, majd kikaparjuk a húsát, amit sóval és szerecsendióval ízesítünk.
  2. A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk. Néhány evőkanál olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a csirkét, és sóval, borssal és apróra vágott rozmaringgal fűszerezzük.
  3. Egy tepsit kikenünk egy kevés olívaolajjal, az aljára tésztát teszünk, amire egy réteg sült tök és pár szem csirkemellkocka kerül, majd jöhet a következő tésztalap, amire ricottát kenünk. Addig folytatjuk, amíg elfogy az összes hozzávaló.
  4. A tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal és 40 perc alatt készre sütjük.