
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: kétlépcsős sütőtökös zsemle
2021-11-21
Vajjal, felvágottal vagy levesek mellé egyaránt kiváló ez a rendkívül finom, puha tésztájú sütőtökös zsemle.
Hozzávalók
- 50 + 200 g liszt
- 50 ml víz
- 2 + 4 g friss élesztő
- 2 evőkanál kukoricadara
- 50 ml tej
- 100 g sütőtökpüré
- 4 g só
- 30 g vaj
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
Így készül
- Az előtésztához 50 g lisztet, 50 ml vízzel és 2 g élesztővel összekeverünk, és egy éjszakát érleljük.
- Másnap egy tálban összekeverjük a 200 g lisztet a kukoricadarával, a közepébe morzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos tejet és tökpürét, lisztet szórunk rá és egy órát pihentetjük.
- Hozzáadjuk az előtésztát, a sót és a szerecsendiót, majd dagasztás közben apránként a puha vajat. A sima tésztagömböt letakarva 2 órán át kelesztjük.
- 8 rudat formázunk belőle és 15 percig pihentetjük fólia alatt, majd gombócokat formázunk, és 45 percig kelesztjük.
- A tetejét vízzel bekenhetjük, majd 220 fokra előmelegített, gőzös sütőben, 20 perc alatt készre sütjük. Vajjal vagy levesek mellé kínáljuk.
From Your Site Articles
- Egy nap egy recept: sült Hokkaido-tökleves kókusztejjel - Vince ›
- Egy nap, egy recept: sült fokhagymás, tökös tészta - Vince ›
- Ízorgia: sütőtökös-sóskaramellás-gyömbéres-ánizsos latte - Vince ›
- Egy nap, egy recept: sütőtökös vörös káposzta - Vince ›
- Egy nap egy recept: sütőtökchutney birsalmával - Vince ›