Egy nap, egy recept: muskotályos csirke szőlőraguval
cooked food on white ceramic plate

Egy nap, egy recept: muskotályos csirke szőlőraguval

Csirke pár összetevős, mégis nagyon pikáns szőlős-boros raguval. Annyira komplett étel, hogy gyakorlatilag bármilyen körettel tálalható.



Hozzávalók

  • 4 db csirke-felsőcomb
  • só,frissen őrölt bors
  • 2 dl olívaolaj
  • 4 kisebb vöröshagyma
  • 1 ek. méz
  • 2 ek. borecet
  • 1 dl tokaji muskotály
  • 2 dl tejszín
  • 2 fürt mag nélküli fehérszőlő
  • friss kakukkfű, bazsalikom.

Így készül

  1. Serpenyőben olívaolajat forrósítunk, majd beletesszük a combokat. Először magas lángon a hús minden oldalát megpirítjuk, közben a hagymákat megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk, majd a serpenyőbe tesszük.
  2. Mikor pirulni kezdenek, alacsonyabb hőfokon folytatjuk a sütést. Ekkor sózzuk, borsozzuk, valamint hozzáöntjük a bort és az ecetet is.
  3. Néhány perc kevergetés után adjuk hozzá a tejszínt és az egészben hagyott szőlőszemeket is. Fedő alatt pároljuk össze, gyakori kevergetés mellett, alacsony lángon kb. 20 perc alatt minden megpuhul, a szőlőszemek összetöppednek.
  4. Az utolsó 10 percben adjuk hozzá a mézet, és amikor levesszük a tűzről, frissen tépkedjünk rá bazsalikomot, kakukkfüvet.
  5. Köretként zelleres burgonyapürét, héjában sült krumplit, de tésztaféléket is javaslunk.