Vigyázat! Tömött fogat, döglött egeret és fémrugót találtak 3 élelmiszerben!

Vigyázat! Tömött fogat, döglött egeret és fémrugót találtak 3 élelmiszerben!

A különböző ételek sokszor kellemes meglepetést jelenthetnek, de vannak alkalmak, amikor valamilyen nem várt „meglepetés" kerül egy-egy termékbe. Bízunk benne, hogy a ritka esetek azért nem veszik el senki kedvét a mértékletes nassolástól.


Kiválasztottunk pár érdekes, akár itthon is kapható terméket, amikbe olykor néha furcsa dolgok kerülnek – mindehhez a Listverse listáját vettük alapul.

Egér az üdítőben

mountain dew

Fotó: Shutterstock


2009-ben egy férfi egy döglött egeret talált egy Mountain Dew dobozban. A „szerencsés" Ronald Ball volt, aki pert indított a PepsiCo ellen, 75 ezer dolláros, akkoriban nagyjából húszmillió forintos kártérítést követelt . A PepsiCo azonban – legalábbis kezdetben – visszautasította a követelést. A bíróságon a vállalat elővett egy szakértő tanút, aki jelezte, hogy az egér teljesen elfolyósodott volna az üdítőben, olyan lett volna, mint egy kocsonya.

Persze az érv lehet helytálló is, de a Mountain Dew összetevőit tekintve azért felvet kérdéseket. Végül a felek peren kívül egyeztek meg egy nem közölt összegért.

Szög a sajtos makaróniban

sajt\u00f3s makar\u00f3ni

Fotó: Shutterstock


A listánkon szereplő egyik legveszélyesebb termék az itthon is jól ismert Tescótól származik.

Rebecca Shorten 2008-ban egy gyors otthoni étkezésre készült, kivette a fagyasztóból a Tescóban vásárolt mac and cheese dobozát, felmelegítette, és anélkül, hogy jobban megnézte volna, elkezdte enni.

Beleharapott valami keménybe, amit le is nyelt. Ezután alaposabban megvizsgálta az ételt, és teljesen ledöbbent:

a fagyasztott ételében egy két egy centis szöget talált.

Miután az eset kiderült, a Tesco azonnal eltávolította a terméket a polcokról.

Ez persze Shortennek nem sokat segített: még aznap este kórházba került. Az orvosok röntgenfelvételt végeztek, és megerősítették, hogy lenyelt egy szöget, ami a beleiben van. Kiengedték a kórházból, de másnap hihetetlen fájdalmak közepette kénytelen volt visszatérni: Shorten a Lincoln Megyei Kórház sürgősségi osztályán maradt, amíg a szög át nem ment az emésztőrendszerén. Az orvosi ellátás alatt felépült, de az eset után már soha többet nem evett makarónit.

Fémrugó a gyorsétteremben 

A gyorséttermek esetében elmondható, a legtöbben nem tudják, mi kerül pontosan az ételükbe. Az elvárás a legtöbbször az, hogy amit kapnak, olcsó és finom legyen.

2015-ben a kaliforniai San Marcosban azonban egy nő olyasmit kapott egy amerikai gyorsétteremben, a Taco Bellben, ami nem szerepelt az étlapon.

Amikor vacsorát rendelt a családjának, a nő egy quesadillát kért magának, majd megdöbbenve tapasztalta, hogy egy fémrugót talált az ételében. A körülbelül fülpiszkáló méretű fémrugó valószínűleg egy tollból származott, amit az egyik dolgozó használhatott a rendelések jegyzésére.

Szerencsére nem nyelte le, és a szája sem sérült. Elmondása szerint az eset arra késztette, hogy átgondolja a gyorséttermi étkezést úgy általában,.

Tömött fog a csokoládé

Milky Way csoki

Fotó: Shutterstock


Sue Calhoun és férje 2010-ben a texasi Dallasba utazott egy új traktorért. Sue útközben vett magának egy kis harapnivalót. Egy kóla és egy Milky Way csoki mellett döntött, amit egy benzinkúton vásárolt.

A pénzéért azonban sokkal többet kapott: Calhoun az első falatot még gond nélkül elrágta csokiból, a másodiknál viszont azt hitte valamilyen kemény mogyoróba harapott. Nem az volt.

Calhoun egy teljes emberi fogat talált, amiben még egy tömés is volt. Szerencsére a fogai megmaradtak, és miután kapcsolatba lépett a Milky Way gyártójával, kapott egy bocsánatkérő levelet, illetve ingyenes csokoládéra szóló kuponokat ajánlottak fel neki. Az már más kérdés, hogy a nőnek volt-e kedve Milky Way-t fogyasztani.

Képeket vagy videókat nem mellékeltünk, de akinek van gyomra hozzá, nyugodtan kattintson bele a Listverse cikkébe, ahol furcsa dolgokra bukkanhat.