Tápiókapuding mangóval pohárban

Mangós tápiókapuding, az édes csábítás

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: mangós tápiókapuding

Egyszerűen elkészíthető könnyű és finom desszert a mindennapokra.


​Hozzávalók

  • 12 dkg tápiókagyöngy
  • 3 dl víz
  • 4 dl kókusztej
  • 1 rúd vanília
  • 1 db mangó
  • 1 zöld citrom leve

Így készül

  1. A tápiókát beáztatjuk kétszeres mennyiségű langyos vízbe, nagyjából húsz percre.
  2. Ezután melegíteni kezdjük, beleöntjük a vaníliát és a kókusztejet. Addig főzzük, míg puding sűrűségű lesz. A gyöngyöknek üvegessé és puhává kell válniuk.
  3. A mangópüréhez a mangó húsát a zöld citrom levével egy botmixer segítségével keverjük össze.
  4. A pudingot szép üvegpoharakba adagolva, lehűtve tálaljuk, a tetejét pedig mentalevelekkel, pisztáciával, érdekes fűszerekkel díszíthetjük – bár varázsa az egyszerűségében és könnyedségében rejlik.

VINCE-infó

A tápióka önmagában íztelen, de főzés közben magába szívja az ízanyagokat, zselés állagúvá és áttetszővé válik. Tejjel, kókusztejjel, fahéjjal, karamellel is kísérletezhetünk, de mártások vagy levesek sűrítésénél is kipróbálhatjuk.

Related Articles Around the Web