
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: marhatatár rozskenyéren fürjtojással
2022-04-14
Marhatatár kicsit másképpen kapribogyóval, salotta hagymával és nem belekevert tojással, hanem tükörtojással a tetején. Hetedik mennyország!
Hozzávalók
- 400 g bélszín
- 2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
- 1 salotta hagyma
- 3 evőkanál kapribogyó
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 kis fej lila hagyma
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
- 12 fürjtojás
- 6 szelet rozskenyér
- 1 evőkanál kapor
- tengeri só, fekete bors
Így készül
- A húst egyszer ledaráljuk, olajat adunk hozzá, majd ízesítjük sóval, borssal, finomra vágott salottával, kapribogyóval és petrezselyemmel. Két órát pihentetjük a hűtőben.
- Tálaláshoz a kenyereket elfelezzük és megpirítjuk, a tojásokból egyesével tükörtojást sütünk.
- A tatárt a kenyerekre kanalazzuk, tetejükre sült tojást ültetünk, vékonyra vágott lila hagymával díszítjük és megszórjuk finomra vágott kaporral.