tükörtojások kenyereken
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: marhatatár rozskenyéren fürjtojással

Marhatatár kicsit másképpen kapribogyóval, salotta hagymával és nem belekevert tojással, hanem tükörtojással a tetején. Hetedik mennyország!



Hozzávalók

  • 400 g bélszín
  • 2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 1 salotta hagyma
  • 3 evőkanál kapribogyó
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott kapor
  • 12 fürjtojás
  • 6 szelet rozskenyér
  • 1 evőkanál kapor
  • tengeri só, fekete bors

Így készül

  1. A húst egyszer ledaráljuk, olajat adunk hozzá, majd ízesítjük sóval, borssal, finomra vágott salottával, kapribogyóval és petrezselyemmel. Két órát pihentetjük a hűtőben.
  2. Tálaláshoz a kenyereket elfelezzük és megpirítjuk, a tojásokból egyesével tükörtojást sütünk.
  3. A tatárt a kenyerekre kanalazzuk, tetejükre sült tojást ültetünk, vékonyra vágott lila hagymával díszítjük és megszórjuk finomra vágott kaporral.