
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: padlizsános tésztasaláta
2022-06-23
Friss, könnyű nyári tésztasaláta zöldségekkel, amiket a kertben, a grillen is előkészíthetünk.
Hozzávalók
- 150 g penne tészta
- 1 db nagy padlizsán
- 250 g mini mozzarella
- 200 g koktélparadicsom
- 1 nagy marék rukkola
- 3 evőkanál fehérborecet
- olívaolaj
- só, bors
Így készül
- A tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig főzzük, majd leszűrjük és lehűtjük.
- A padlizsánt megmossuk és egy centivastag szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és 10-15 percen át grillezzük. Ha kész és kihűlt, falatnyi kockákra vágjuk.
- Elkészítjük az öntetet: alaposan elkeverjük az ecetet kétszeres mennyiségű olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk.
- A saláta összeállításához összeforgatjuk a tésztát a padlizsánnal, a mozzarellával, a félbevágott paradicsomokkal, a rukkolával és az öntettel.