szürke tálban tészta, sajt és zöldségek, mögötte növények
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: padlizsános tésztasaláta

Friss, könnyű nyári tésztasaláta zöldségekkel, amiket a kertben, a grillen is előkészíthetünk.



Hozzávalók

  • 150 g penne tészta
  • 1 db nagy padlizsán
  • 250 g mini mozzarella
  • 200 g koktélparadicsom
  • 1 nagy marék rukkola
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • olívaolaj
  • só, bors

Így készül

  1. A tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig főzzük, majd leszűrjük és lehűtjük.
  2. A padlizsánt megmossuk és egy centivastag szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és 10-15 percen át grillezzük. Ha kész és kihűlt, falatnyi kockákra vágjuk.
  3. Elkészítjük az öntetet: alaposan elkeverjük az ecetet kétszeres mennyiségű olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk.
  4. A saláta összeállításához összeforgatjuk a tésztát a padlizsánnal, a mozzarellával, a félbevágott paradicsomokkal, a rukkolával és az öntettel.