tészta és színes zöldségek fehér tányérban
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: hideg nyári tésztasaláta

Nincs is jobb egy zöldségekkel dúsított hűsítő nyári tésztasalátánál. Pláne ha az alapja egy könnyen elkészíthető házi tészta!



Hozzávalók

  • egy adag alaptészta
  • 150 g kukorica
  • 250 g koktélparadicsom
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 1 csilipaprika
  • 1/2-1 lime leve
  • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • tengeri só

Így készül

  1. A paradicsomot, a csilit és a lila hagymát apróra kockázzuk.
  2. Összekeverjük a kukoricával, a petrezselyemmel és az olajjal, sózzuk, meglocsoljuk a lime levével. Behűtjük.
  3. A tésztát két részletben dolgozzuk fel: 1 mm vastagra, 25 centi hosszú lapokra nyújtjuk és 3 mm széles csíkokat vágunk belőlük.
  4. Sós, forrásban lévő vízben 2 perc alatt megfőzzük, leöblítjük hideg vízzel, és a zöldségekhez forgatjuk.
  5. Tálalás előtt 2 órán át hűtőben pihentetjük.