barna henger alakú halétel szürke tányérban
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: töltött tintahal

Tenger gyümölcse paradicsomos-sajtos töltelékkel. Magában vendégváró, salátával komplett ebédnek is elegendő.



Hozzávalók

  • 6 db tisztított tintahal
  • 400 g feta sajt
  • 150 g aszalt paradicsom
  • 300 g paradicsom
  • 50 ml fehérbor
  • 50 ml olívaolaj
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 tk. oregánó
  • só, egész bors
  • citrom (a tálaláshoz)

Így készül

  1. A szegfűszeget néhány szem borssal mozsárban őröljük durvára, majd keverjük el az olívaolajjal és a fehérborral.
  2. Az így elkészült páclében egy éjszakán keresztül marináljuk a tintahalakat.
  3. A friss paradicsomot hámozzuk meg és távolítsuk el a magjait, majd az aszalt paradicsommal együtt vágjuk apróra és keverjük el a fetával, valamint az oregánóval.
  4. Töltsük meg ezzel a masszával a tintahalakat, és fogpiszkálóval rögzítsük nyitott oldalukat.
  5. Sütés előtt enyhén sózzuk, végül néhány perc alatt minden oldalukat grillezzük készre.