kekszek rácson, sárga bögre, kék asztal

Egyszerű tippek, amik sokat segíthetnek!

10 apró trükk, aminek segítségével tényleg bárki tökéletes sütiket készíthet

Egyesek számára a sütés a világ legegyszerűbb dolga, viszont másoknak igazi tortúra. A süti katasztrófáknak most örökre véget vethetsz, ha a következő tíz tippünket követed. Sütésre fel!


Te is jártál már úgy, hogy a sütés közben valami félre ment?

Egy ausztráliai cukrász, Jaci Koludrovic, most összeszedte a delicious. honlapján, hogy mi az a 10 pont, amire ha sütés közben figyelsz, akkor szinte biztosan nem lesz baj.

1. Győződj meg róla, hogy minden összetevő megfelelő hőmérsékletű

vaj

Ez az egyik legfontosabb lépés!

Fotó: Sorin Gheorghita / Unsplash


Egyes alapanyagoknak, mint például a vajnak sokszor szobahőmérsékletűnek kell lennie.

2. Sütés előtt mérd ki az összes alapanyagot

liszt toj\u00e1s kaka\u00f3

Ezzel spórolj időt!

Fotó: Sorin Gheorghita / Unsplash


Helyezd őket kis edényekbe, hogy a sütésnél kéznél legyenek.

3. Alaposan tanulmányozd át a receptet

recept

Ismétlés a tudás anyja!

Fotó: Dan Gold / Unsplash


Ha kell, olvasd el újra és sose térj el a leírtaktól!

4. Kerüld a felesleges stresszt

s\u00fct\u00e9s alapanyagok toj\u00e1s liszt

Kerüld el a stresszt!

Fotó: Monika Grabkowska / Unsplash


Készülj elő a sütéshez, akár előző nap.

5. Ne félj lefagyasztani a maradékokat

csokol\u00e1d\u00e9kr\u00e9m

Később felhasználhatod őket újra!

Fotó: Thais Do Rio / Unsplash


Ilyen lehet például a párizsi krém vagy a ganache (csokoládébevonat).

6. Ragaszkodj a szezonális alapanyagokhoz

kiwi citrom sz\u0151l\u0151 guava mandarin lime anan\u00e1sz

A szezonális gyümölcsök mindig frissebbek és jobb minőségűek!

Fotó: Julia Zolotova / Unsplash


Akkor lesz a legfinomabb a sütemény, ha szezonális összetevőkre alapozol.

7. Ne bonyolítsd túl a dolgokat

torta

Úgyis az íz a fontos!

Fotó: Seb Reivers / Unsplash


Fontosak a részletek, de ne vidd túlzásba!

8. Használj megfelelő méretű sütőformát

s\u00fctem\u00e9ny

Szintén nagyon fontos részlet, amire érdemes odafigyelni!

Fotó: Iñigo De la Maza / Unsplash


Mindig mérd le, hogy az otthoni sütőformád megfelelő-e a recepthez.

9. Ellenőrizd a sütő hőmérsékletét

s\u00fct\u0151

A siker titka!

Fotó: Toa Heftiba / Unsplash


Főleg, ha nem használod gyakran.

10. Használj jó minőségű csokoládét

csokol\u00e1d\u00e9

Mindig próbálj minőségi alapanyagokat választani!  

Fotó: Charisse Kenion / Unsplash


Ez teszi a süteményt különlegessé!