Férfi és nő főznek
man and woman cooking

75 éve egyetlen szabályt tart be a család, és mindig ragyog a konyhájuk!

A titok: főzés, evés és takarítás közben egyetlen dolgot tilos csinálni!

Shifrah Combiths, a thekitchn.com állandó szerzője legutóbbi cikkében nagymamája konyhájának emlékét idézte fel, ahol mindig rend és tisztaság uralkodott dacára annak, hogy rendszerint komoly házimunka folyt ott.

Shifrah nagymamájának legfontosabb 3 szabálya

  1. Főzés közben egyvalaki mindig a konyha takarításával foglalatoskodik.
  2. Minden este ki kell vinni a szemetet.
  3. A fiókok soha, de soha nem maradhatnak nyitva főzés, evés és takarítás közben.

Az újságíró hölgy el is magyarázza cikkében, mi az értelme ennek a náluk éppen 75 éve életbe léptetett nagy szigornak, különös tekintettel az utolsó pontra. Képzeld el, hogy a testvéred kivesz a fiókból egy kanalat a desszerthez, miközben te éppen a liszttől igyekszel megtisztítani a felette található munkalapot. Az eredmény: a ragacsos tésztáról visszamaradt liszt mind a fiókban landol.

lisztes k\u00e9z barna deszka f\u00f6l\u00f6tt

Fotó: Simona Sergi / Unsplash


Beláthatod, ezekkel a szabályokkal magadnak spórolsz. A fiókok kitakarítása nem egyszerű feladat, hiszen előtte mindent ki kell pakolni, ráadásul nemcsak a fiókot kell megszabadítanod a fent említett példában az összes liszttől, hanem egyenként az evőeszközöket is. És persze a porszívó több okból sem jöhet szóba.

Ahogy a nagymamám, úgy én is ragaszkodom ehhez az egy szabályhoz. Ez egy generációkon átívelő nagy titok, aminek köszönhetően mindig gördülékenyen mennek a dolgok a konyhában

– zárja sorait Shifrah.