kenyér tojás, hús és paradicsom

person holding r with tomato and lettuce

Soha, de soha többé ne önts tejet a felvert tojásba!

Tejet adni a tojáshoz nem a világ legnagyobb hibája, viszont így tényleg sosem lesz tökéletes a rántottád.


A reggeli a nap legfontosabb étkezése, így érdemes ilyenkor valami olyat enned, amit valóban kedvelsz. Ha időnk engedi, akkor mi általában tojásrántottát, vagy omlettet szoktunk készíteni, aminek egyik fő összetevője a tej. A mirror cikke szerint azonban egyenesen szentségtörést követünk el azzal, ha a tejet hozzákeverjük a tojásokhoz.

feh\u00e9r t\u00e1lban toj\u00e1s

Fotó:Tania Melnyczuk / Unsplash


Mindig is úgy gondoltuk, hogy a tej krémesebbé teszi a tojásrántottát, azonban Dan Joines angol séf szerint pont az ellenkezőjét érjük el vele. A szakács állítja, a tej tompítja a tojás finom ízét, illetve "gumiszerűvé" teszi a textúráját.

r\u00e1ntott toj\u00e1s egy feh\u00e9r t\u00e1lban, keny\u00e9rrel

Fotó: Gian Cescon / Unsplash


Mindemellett a tej hozzáadásával a tojást is "felhígítod", emiatt könnyedén túlsütheted. Ami érdekes, hogy szerinte a tejpor viszont jó megoldás lehet.
toj\u00e1sr\u00e1ntotta keny\u00e9r, gomba, paradicsommal

Fotó: amirali mirhashemian / Unsplash


A tojásokhoz kevert tejportól ugyanis egy szuper sajtszerű rántottát fogsz kapni. A könnyedebb textúra érdekében a tejport hozzáadhatod a fagylaltokhoz és a péksüteményekhez is.

toj\u00e1sr\u00e1ntotta, \u00e1tl\u00e1tsz\u00f3 \u00fcvegben

Fotó: Sincerely Media / Unsplash


De mi van akkor, ha te valóban egy finom, krémes állagú tojásrántottát kívánsz? A vaj a megoldás! Igen, tényleg így van. Tegyél belőle bőven a serpenyőbe, majd amikor aranyszínűvé vált, akkor add hozzá a tojást. Alacsony lángos süsd a tojást és folyamatosan kevergesd. A végeredmény tökéletes lesz!