fehér tányéron saláta és sárga tömb
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: maradékmentős tojáslepény

Megmaradt a zöldség a tegnapi vacsoráról? Semmi gond, 30 perc alatt tojás segítségével egy új ételt varázsolhatsz belőle!


Hozzávalók

  • 250 g maradék zöldség (pl. cukkini, póréhagyma vagy zöldborsó)
  • 8 tojás
  • 100 ml tejszín
  • 3 evőkanál liszt
  • 50 g cheddar vagy trappista
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, fehér bors

Így készül

  1. A zöldséget apróra vágjuk, sózzuk (tetszés szerint meg is futtathatjuk egy evőkanál olívaolajon).
  2. A tojást felverjük a tejszínnel, ezt is sózzuk, borsozzuk, azután hozzáadjuk a kihűlt zöldséget, valamint a lisztet.
  3. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal és beleöntjük a tojásos keveréket, a tetejét pedig megszórjuk reszelt sajttal.
  4. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.