Tarka téglalap alakú tészták fehér vágódeszkán, fa nyelű kés

Villásreggelinek, uzsonnának, welcome-falatnak egyaránt kitűnő

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: tojásos-gombás lepény

Egyszerű húsmentes lepény leveles tésztából, a feltétet kedved szerint variálhatod rajta. Az általunk javasolt receptben a gomba, a paradicsom és a sajt nagyon jó csapatot alkot, mindenképpen érdemes tenni így is egy próbát.


​Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 250 g apró csiperkegomba
  • 250 g rukkola
  • 6 tojás
  • 4 db koktélparadicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj

Így készül

  1. Egy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt pedig melegítsük elő 200 °C-ra.
  2. A gombafejeket hagyjuk egészben, sózzuk-borsozzuk, és olívaolajon néhány perc alatt pirítsuk meg egy serpenyőben.
  3. A tésztát nyújtsuk ki akkorára, hogy befedje a sütőlemezt, majd terítsük rá. Tegyük a sütőbe, süssük elő 10 percig, majd vegyük ki és üssük rá a tojásokat. A tojásokra karikázzuk a paradicsomot, és miután az egészet megsóztuk, megborsoztuk, tegyük vissza a sütőbe 15 percre. Opcionálisan sajtot is tehetünk rá.
  4. A pirított gomba társaságában, rukkolával megszórva forrón, frissen tálaljuk.