
Ezután a cikk után tuti megéhezel!
Hamburgerek szerelmesei, figyelem! 7 jó tanács a tökéletes hamburgerhez
A hamburgert nem olyan bonyolult elkészíteni, csak egy kis odafigyelést igényel. Íme a legjobb hamburgerkészítési tanácsaink: a hústól kezdve a zsemlén át egészen a sajtig mindenről szó esik.
A tökéletes hamburger elkészítése örök kihívás.
Mindenki keresi, kutatja azokat a trükköket, amiknek a segítségével elkészítheti a tökéletesen szaftos, ízes hamburger húst, a ropogós zsemlét és akkor még hátravan a megfelelő sajt kiválasztása.
Szükséged lesz jó minőségű húsra
A jó minőségű hússal már jó úton haladsz!
A hamburger nem hamburger a szaftos hús nélkül.
Aranyszabály, hogy a legízletesebb hamburger húsok magasabb zsírtartalommal rendelkeznek. Ha tudsz, vásárolj, olyan húst, aminek a zsírtartalma eléri legalább a 20 százalékot. A legjobb, ha hentesnél szerzed be a húst, mert akkor lehetőséged van kiválasztani a kívánt lapockát vagy hátszínt.
Marhahús helyett használhatsz bárányt, sertést vagy akár pulykát is.
A hamburger formája is számít
A hamburgerek megformálása fontosabb, mint gondolnád. Először is, ne tegyél bele túl sok húst.
A marhahúsból formálj egy labdát, aztán nyomkodd le úgy, hogy egy korongot kapj a végén, ami kicsit szélesebb mint a bucid.
Miért? Mert sütés közben a hamburgerek kicsit összezsugorodnak.
Az is előfordulhat, hogy a húspogácsa felpúposodik, ezt úgy tudod elkerülni, ha a hüvelykujjaddal csinálsz egy bemélyedést a hús közepén.
Ettől megőrzi alakját.
Sóval csak kívülről ízesítsd
Ez az egyik legfontosabb trükk!
Fontos, hogy ne fűszerezd a nyershúst sóval, ugyanis a só megváltoztatja textúrát. A lédús, zamatos hús helyett egy rágós hamburgert kapnál. Tehát csak a külsejére szórjál a sóból.
Ne nyomkodd le!
Öreg hiba!
Biztosan te is égető vágyat szoktál érezni arra, hogy a spatulával lenyomkodd a húst, így próbálva gyorsítani a sülést. Inkább ne tedd!
A nyomkodással az összes szaftot eltünteted a hamburgerből.
Tudd, hogy mikor készült el a hamburgered
A legfontosabb, hogy ne süsd túl, mert akkor ehetetlen száraz hús lesz a végeredmény!
Fotó: Jonathan Borba / Unsplash
A húshőmérővel tudod megállapítani a legegyszerűbben, hogy elkészült-e már a hamburgered.
Ha a hús belseje körülbelül 60 fokos akkor a hús medium-rare (belül még nyers), 71 fokon pedig well done (teljesen átsütött).
A húsból kifolyó húslé alapján is megtudod mondani, hogy hol tart a húsi. Minél pirosabb a lé, annál nyersebb a hús. Ha rózsaszínűvé válik a lé, akkor már medium, ha tiszta vagy szürke, akkor pedig elérte a well done fokozatot.
Jöhet a sajt!
Szerintünk nem kérdés, hogy a legsajtosabb hamburgerek a legjobbak.
Vegyél olyan sajtot, ami szépen olvad, mint például a cheddar. Várd meg, amíg a hamburgerek elkészülnek, aztán dobd a sajtot a hús tetejére és fedd le. Pár pillanat és a sajt már olvadozik is.
Pirítsd mega a zsemlét!
Ezzel fogod megkoronázni a hamburgeredet!
Fotó: Jonas Kakaroto / Unsplash
Az enyhén megpirított zsemle nagyon fontos alkotórésze a tökéletes hamburgernek.
A zsemlét vágd félbe, majd helyezd a sütőlapra néhány pillanatra. Csak annyi kell, hogy a szélei aranyszínűek nem legyenek. Ha elkészült, akkor tedd a bucit egy tányérra és alufóliával fedd le.
- A zöldségtárolás helyes módja, 5 könnyű lépésben - Vince ›
- 10 élelmiszer, amit nem szabad hűtőben tárolni ›
- Ezért nem szabad a csokoládét hűtőben tárolni - Vince ›
- Robot pincér szolgál fel egy étteremben - VIDEÓ - Vince ›
- Kutatás állítja, fittyet hányunk a hús egészségügyi hatására - Vince ›
- Tévhitek és igazságok a világ legdrágább marhahúsáról - Vince ›
- Egy nap, egy recept: Jean-Paul Belmondo málnás almalekvárja ... ›
- Gasztrolegek: 20000 kalóriás a legnagyobb hamburger - Vince ›
- Gasztrolegek: videón Magyarország leghosszabb kolbásza - Vince ›
- Nem szép a süti formája? Megmutatjuk az alufólia hajtást! - Vince ›
- Gondolatmorzsák: Snoop Dogg szöveg sikerről és hamburgerről - Vince ›
- Gasztrolegek: a világ legdrágább gyorskajája aranyat tartalmaz - Vince ›
- Te tudod, miért szól zene a szupermarketekben? - Vince ›
- Játék! Mennyit tudsz a húsokról? - Vince ›
- Egy nap, egy recept: házi hamburger remuládmártással - Vince ›
- Elhunyt a hazai burgerforradalmár, a Pesti Burger alapítója - Vince ›
- Elhunyt a hazai burgerforradalmár, a Pesti Burger alapítója - Vince ›