barna húsok, tükörtojás és egy serpenyő vágódeszkán
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: steak sült tojással és serpenyős burgonyával

Ennek az ételnek a lelke a tökéletesen elkészített hús. A recept pontosan leírja a fokokat, perceket, nem lehet elhibázni! A többi már gyerekjáték!



Hozzávalók

  • 800 g marharostélyos
  • 2 teáskanál napraforgóolaj
  • 6 rozmaringág
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 80 g vaj
  • 800 g újkrumpli
  • 4 tojás
  • só, fekete bors

Így készül

  1. A húst sózzuk, borsozzuk, majd egy felforrósított serpenyőben közepes lángon körbepirítjuk.
  2. Közben 210 fokra előmelegítjük a sütőt, a megtört fokhagymagerezdet és rozmaringágat a hús tetejére helyezzük, majd 18 percre sütőbe tesszük.
  3. Közben a krumplit félig főzzük meg sós vízben, majd szeleteljük fel és forró serpenyőben süssük meg.
  4. A sütőből kivéve tegyük vissza a húst alacsony lángra, fordítsunk rajta, és adjuk hozzá a vajat, majd 4-5 percig locsolgassuk vele. Mérjük meg a hús maghőmérsékletét. 50 foknál már közepesen átsült.
  5. Ha kész, 5 percet pihentessük fólia alatt, majd vékony szeletekre vágva kínáljuk a krumplival és a frissen sült tükörtojással.