két szürke hal egy fehér kör alakú tányéron

Győztes recept

Nyilvánosságra hozta a szakács a Bocuse d'Or győztes halászlé receptjét

Egy TV-műsorban Dalnoki Bence elkészítette azt a halászlevet, amivel megnyerte a Bocuse d'Or, a világ egyik legrangosabb főzőversenyének magyarországi döntőjét.


A Duna Televízió Család-barát című műsorában főzött Dalnoki Bence, aki segédjével idén október 21-én megnyerte a Bocuse d'Or, a világ egyik legrangosabb főzőversenyének magyarországi döntőjét, így jövőre ő képviselheti hazánkat az európai színtéren. A csatornán szombat délutánonként látható Főmenü Michelin-csillagos séfjétől, Széll Tamástól tanuló Dalnoki Bence a versenyen főzött egyik ételének, a halászlének mutatta meg otthon is elkészíthető változatát.

Magyarországról elsőként Széll Tamásnak sikerült bejutnia a Bocuse d'Or döntőjébe 2013-ban; 2016-ban pedig megnyerte az európai döntőt, amelyen most Dalnoki Bence vehet részt, hiszen az október 21-én rendezett Bocuse d'Or magyar döntőjét segédjével, Nyikos Patrikkal megnyerte.

„Az összes gyakorlás közül a versenyen sikerült legjobban a halászlé. Ennek otthon is elkészíthető verzióját mutatom meg" – mondta a Család-barát konyhájában Dalnoki Bence, miközben a derelyének való házi tésztát nyújtotta. Hogy mi kerül ebbe a halászlébe, mi tud jó állagot adni neki és mi az, ami elronthatja, az kiderül IDE kattintva a Család-barát videójából. A linkre kattintva a receptet is meg lehet ismerni.

Ez is érdekelhet: 2022-ben újra Budapestre jön a világ legnagyobb szakácsversenye

Hozzávalók

Leves

  • 1 kg ponty nyesedék, fej, csontok
  • 1,5 l víz
  • 100 g vöröshagyma
  • 10 g fokhagyma
  • 10 g paradicsom
  • 10 g hegyes erős paprika
  • 100 ml fehérbor
  • 25 g édes fűszerpaprika
  • 1 g csípős fűszerpaprika
Derelye tészta
  • 110 g tésztaliszt
  • 93 g durumliszt
  • 110 g tojássárgája
  • 30 g tojásfehérje
  • 10 g olívaolaj
  • 3 g só
  • 2,5 ml ecet
Derelye töltelék
  • 200 g ponty tej
  • 100 g ikra
  • 50 g tejföl
  • 30 g sült fokhagyma
  • bors

Gremolata

  • 40 g salotta hagyma
  • 40 g hegyes erős paprika
  • 20 g savanyított almapaprika
  • 20 g capri gyümölcs
  • 10 g snidling
  • 10 g marokkói citrom