sárga, fehér, zöld étel sötét tányérban

Csirke őszre hangolva

Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: fűszeres-tökös csirke

Csirkehús, tök, rizs és sok-sok izgalmas fűszer egyetlen tányérban! A tök mennyisége variálható a receptben, így lehet úgy intézni, hogy ne domináljon, viszont jelen legyen, hiszen nagyon egészséges.



Hozzávalók

  • 500 g csirkemell
  • 300 ml olívaolaj
  • só, bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-1 kiskanál csilipehely, kakukkfű, kurkuma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ujjnyi friss gyömbér
  • kis csokor koriander
  • 500 g rizs
  • 300 g sütőtök

Így készül

  1. A csirkét mossuk meg, vágjuk nagyobb kockákra. Serpenyőben melegítsünk olajat, pirítsuk meg rajta a felkockázott hagymákat. Tegyük rá a hússzeleteket, sózzuk-borsozzuk és süssük meg teljesen. Közben kockázzuk fel a tököt is.
  2. Vegyük ki a húsdarabokat, tegyük félre, helyükre kerüljenek a sütőtökkockák, melyeket sózunk, meghintünk fűszerekkel, és rájuk reszeljük a gyömbért. Pirítsuk körbe őket, egy darabig kevergessük, majd fedő alatt pároljuk puhára. 10–15 perc múltán forgassuk össze a hússal.
  3. Közben készítsük el a rizst, majd friss zöldfűszerek társaságában együtt tálaljuk őket