
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: lencsés-fetás töltött tészta
2022-03-31
Húsmentes vendégváró falatok, lencsés-sajtos raguval megtöltött leveles tészta.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 250 g feta sajt
- 200 g vöröslencse
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 tojás
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csomag leveles tészta
Így készül
- Kockákra vágjuk a hagymát, és egy lábasban olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a mustárt és a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk.
- A megmosott lencsét hozzáadjuk a hagymához és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. A forrástól számított tíz perc alatt megpuhul, ha túl sok leve lenne, öntsük le róla.
- A tűzről levéve, forrón adjuk hozzá a fetát és egy tojást. Keverjük át többször, közben a tésztát nyújtsuk ki, vágjuk nagyobb négyzetekre. A négyzetek közepére egy evőkanál lencsepürét teszünk, s így hajtjuk őket háromszögformára.
- Végül – tetejüket tojássárgával lekenve – 180 °C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Melegen, zöldsalátával, zöldfűszeres joghurttal tálaljuk.
From Your Site Articles
- KVÍZ! Felismered ezeket a tésztafajtákat? - Vince ›
- Ez a világ 3 legdrágább tésztaétele - Vince ›
- Egy nap, egy recept: vegetáriánus gombás fasírt - Vince ›
- Készíts vegetáriánus szalonnát répából 10 perc alatt - Vince ›
- Egy nap, egy recept: olajbogyós-vörösboros mediterrán ragu - Vince ›
- Egy nap egy recept: spenótos csicseriborsó ragu - Vince ›