barna tésztabatyuk vágódeszkán, mögöttte zöld saláta
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: lencsés-fetás töltött tészta

Húsmentes vendégváró falatok, lencsés-sajtos raguval megtöltött leveles tészta.



Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 250 g feta sajt
  • 200 g vöröslencse
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag leveles tészta

Így készül

  1. Kockákra vágjuk a hagymát, és egy lábasban olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a mustárt és a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk.
  2. A megmosott lencsét hozzáadjuk a hagymához és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. A forrástól számított tíz perc alatt megpuhul, ha túl sok leve lenne, öntsük le róla.
  3. A tűzről levéve, forrón adjuk hozzá a fetát és egy tojást. Keverjük át többször, közben a tésztát nyújtsuk ki, vágjuk nagyobb négyzetekre. A négyzetek közepére egy evőkanál lencsepürét teszünk, s így hajtjuk őket háromszögformára.
  4. Végül – tetejüket tojássárgával lekenve – 180 °C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Melegen, zöldsalátával, zöldfűszeres joghurttal tálaljuk.