Színes étel kék tálban, fehér asztalon, evőeszközök

Látványnak sem utolsó

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: mediterrán tonhalas tészta

Pát perc alatt összedobható finomság: pillanatok alatt, akár reggel el tudod készíteni és már viheted is magaddal a munkahelyre. A tészta és a hal kellő energiával tölt fel délutánra.

​Hozzávalók

  • 300 g tonhal (konzerv)
  • 500 g orecchiette tészta (más típusú tésztával is helyettesíthető)
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 80 g fekete olajbogyó
  • 200 g koktélparadicsom
  • 120 g articsóka (konzerv)
  • tengeri só
  • fekete bors
  • egy marék friss bazsalikom

Így készül

  1. A tésztát bő, sós vízben megfőzzük
  2. A tonhalat egy nagy tálban falatnyi darabokra törjük, hozzáadjuk az olajbogyót, az articsókát és a paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. A leöblített tésztát ráöntjük, meglocsoljuk az olívaolajjal, rátépkedjük a bazsalikomot és összeforgatjuk a halas keverékkel.