zöld bögre, mögötte fehér elmosódott háttér

Pár falat és jobb lesz

Photo by David Mao on Unsplash

Fáj a torkod? Egyél ebből az 5 ételből és javulni fog a helyzet!

Amikor fáj a torkod, akkor természetesen nincs nagy étvágyad. Ha mégis sikerült összegyűjtened egy kis erőt, és lecsúszik egy-két falat, akkor próbáld a cikkben szereplő ételeket, mert azok nemcsak az éhségedet csillapítják.


Az alábbi ételek nem gyógyszerek, meggyógyítani nem fognak, de enyhítik a fájdalmat. Így amíg a szervezted küzd a vírussal, addig legalább a közérzeted jobb lesz.

Fontos, hogy igyál sok vizet vagy meleg teát! A savas dolgokat viszont kerüld, mivel ezek csak jobban irritálják a már úgyis érzékeny torkodat.

Ha már jártál az orvosnál, akkor próbáld ki a listán szereplő ételeket! Jobbulást!

Húsleves


A torokfájás a gyulladás és a kiszáradás eredménye. Az olyan folyadékok, mint a húsleves, nemcsak pótolják az elveszett vizet, de a bennük levő sóval segítik a szervezetnek megtartani a folyadékot a szövetekben.

Ez igaz minden húslevesre - zöldség is megteszi, ha vegán vagy.

Méz


A méz ősidők óta a természetes gyógymódok egyik alappillére, és jó okkal. A kutatások szerint például az Új-Zélandról származó manuka méz hatékony különféle bakteriális és vírusos fertőzések ellen

​JoghurtA joghurt rengeteg jó fehérjét, egészséges zsírokat és jótékony baktériumokat tartalmaz, ezek mind támogatják az immunrendszert.

Mindemellett a joghurt hűvös és lágy állaga miatt könnyen lenyelhető étel.

​GyömbérA gyömbérről laboratóriumi kísérletek során kimutatták, hogy fájdalomcsillapító, antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Sőt, gátolja bizonyos káros baktériumtörzsek elszaporodását is.

A gyömbér és a méz kombinációja igazi csodaszer!

​Krumplipüré


Hagyd a bőrt a burgonyán, amikor pépesíted, hogy a püréd gazdag legyen magnéziumban és C -vitaminban. Ezek ugyanis mind erősítik az immunrendszeredet. Csak vigyázz, hogy a burgonyapüré ne legyen túl forró, mivel ez még tovább ronthat a torkod állapotán.


Forrás: Women's Health