
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: zöld tortillapizza
2021-12-04
5 perces pizza tortillából, ami vetekszik az igazi pizzákkal. Finom, egészséges, gyors. Mi kell még?
Hozzávalók
- 4 kukoricás tortillalap
- 1 közepes fej lila hagyma
- 100 g lóbab
- 1 marék vérsóska
- 200 g zöldborsó
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 marék bazsalikom
- 50 ml olívaolaj
- 50 g napraforgómag
Így készül
- A napraforgómagot egy éjszakára (min. hat órára) beáztatjuk.
- Másnap a zöldborsót enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A zöldborsót a pesztóhoz a bazsalikommal, a napraforgóval, a fokhagymával és az olívaolajjal durvára turmixoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
- A hagymát félbevágjuk, és 2-3 mm-es szeletekre vágjuk. A lóbabot enyhén sós vízben roppanósra főzzük.
- A tortillalapokat vékonyan megolajozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 4-5 perc alatt ropogósra sütjük.
- A sütőből kivéve megkenjük mindet a pesztóval, elosztjuk rajta a lóbabot és a lila hagymát, majd 2 percre visszatesszük a sütőbe.
- Tálalás előtt vérsóskával díszítjük,és megspricceljük egy kis olívaolajjal.