pizzaszeletek zöld feltéttel szürke asztalon
Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: zöld tortillapizza

5 perces pizza tortillából, ami vetekszik az igazi pizzákkal. Finom, egészséges, gyors. Mi kell még?



Hozzávalók

  • 4 kukoricás tortillalap
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 100 g lóbab
  • 1 marék vérsóska
  • 200 g zöldborsó
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 marék bazsalikom
  • 50 ml olívaolaj
  • 50 g napraforgómag

Így készül

  1. A napraforgómagot egy éjszakára (min. hat órára) beáztatjuk.
  2. Másnap a zöldborsót enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A zöldborsót a pesztóhoz a bazsalikommal, a napraforgóval, a fokhagymával és az olívaolajjal durvára turmixoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
  3. A hagymát félbevágjuk, és 2-3 mm-es szeletekre vágjuk. A lóbabot enyhén sós vízben roppanósra főzzük.
  4. A tortillalapokat vékonyan megolajozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 4-5 perc alatt ropogósra sütjük.
  5. A sütőből kivéve megkenjük mindet a pesztóval, elosztjuk rajta a lóbabot és a lila hagymát, majd 2 percre visszatesszük a sütőbe.
  6. Tálalás előtt vérsóskával díszítjük,és megspricceljük egy kis olívaolajjal.