lila-zöld-sárga étel fehér tányéron
Fotó: PuzzlePix

​Egy nap, egy recept: narancsos káposztasaláta​

Pikáns vitaminbomba, különböző káposzták és gyümölcsök kombinációjával. Egyszerű de finom saláta, tápláló és egészséges hozzávalókkal.



Hozzávalók

  • 1/4 kis fej kelkáposzta
  • 1/4 kis fej lila káposzta
  • 2 narancs
  • 50 g törökmogyoró
  • 10 cm-es darab póréhagyma
  • 1 marék aszalt vörös áfonya
  • 4 evőkanál szezámolaj
  • 1 evőkanál édes csiliszósz
  • 2 evőkanál világos szójaszósz

Így készül

  1. A káposztákat vékonyra szeleteljük, a pórét vékonyan felkarikázzuk, egy narancsot meghámozunk és falatokra vágjuk, majd belekeverjük az áfonyát.
  2. Az olajat összekeverjük a másik narancs levével, a csili- és a szójaszósszal, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, végül a zöldségekre öntjük és alaposan összeforgatjuk.
  3. Legalább 20 percig pihentetjük, de akár egy éjszakát is állni hagyhatjuk.
  4. A mogyorót durvára vágjuk, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, és tálaláskor megszórjuk vele a salátát.