
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: epres házi túrógombóc
2022-04-26
A házilag készíthető gyümölcsös túrógombóc maga a mennyország. Közepén a gyümölcs tetszőlegesen variálható a szezonnak megfelelően.
Hozzávalók
- 150 g eper
- 500 g tehéntúró
- 80 g búzadara
- 60 g vaj
- 2 tojás
- 1 citrom héja
- 1 csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 100 g zsemlemorzsa
Így készül
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a puha vajjal, a túróval, a cukorral, a citrom héjával, a búzadarával és a sóval. Alaposan összedolgozzuk.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós keverékhez adjuk.
- Fél óráig a hűtőben pihentetjük, gombócokat formálunk belőle úgy, hogy minden gombóc közepébe egy epret rejtünk, majd sós vízben 5-6 perc alatt puhára főzzük azokat.
- Az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, megforgatjuk benne a főtt gombócokat, végül porcukorral meghintve tálaljuk.