emberek ülnek egy asztal körül és koccintanak

Ha követed a tippjeinket, akkor mostantól téged minden összejövetelre meghívnak majd!

Hogyan tudod elérni, hogy mindenhova meghívjanak vacsorára?

Honnan tudod, mit illik magaddal vinni, ha meghívnak egy összejövetelre? És vajon mikor szabad illedelmesen elköszönni? Ha úgy érzed, hogy nem tudod ezekre a kérdésekre a választ, akkor ez a cikk neked készült!Előfordul, hogy egy baráti összejövetel néha nem úgy sül el, ahogy azt eltervezted, pedig te mindent tökéletesen csináltál. Vagy mégsem? Mindegy, hogy te voltál a vendég vagy a házigazda, hidd el, hogy akadnak trükkök, amikkel mostantól minden összejövetel sima ügy lesz!

5 aranyszabály


Mielőtt lerántanánk a leplet szuper tippjeinkről, fontos, hogy megismerd az 5 aranyszabályt. Ha ezeket megfogadod, akkor már nem kell azon aggódnod, hogy vendéglátóid kedvelni fognak-e, sőt, olyan kínos helyzetbe sem kerülsz majd, mint a Jóbarátok karakterei, Ross és Mike.

  1. Érezd jól magad!
  2. Tegyél fel kérdéseket az embereknek velük kapcsolatos kérdéseket, mutasd, hogy érdekelnek téged!
  3. Hallgasd meg őket!
  4. Legyen a tarsolyodban egy izgalmas pletyka!
  5. Kerüld a részegséget, de ha mégis megtörténik a baj, akkor küldj virágot másnap!

Mi a legjobb módja annak, hogy tudasd a házigazdával az étkezési preferenciáidat?

egy n\u0151 lazacot eszik, keny\u00e9r, bab az asztalon

A legjobb, ha őszinte vagy és időben szólsz

Fotó: Travis Yewell / Unsplash


Ha akadnak ételek, amikre allergiás vagy, akkor csak hívd fel a házigazdát és ajánld fel neki, hogy viszel magaddal olyan ételt, amit te nyugodtan elfogyaszthatsz. Ha jó fej a házigazda, akkor nem engedi, hogy ez valóban megtörténjen, de biztosan jól esik neki, hogy meg akartad könnyíteni az életét.

Ami a válogatósakat illeti: próbáld meg minimalizálni a preferenciáidat. Ha attól félsz, hogy nem fog ízleni az étel, akkor nassolj előtte otthon. Ha teheted, csak annyit kérj, amennyit biztosan meg tudsz enni, vagy esetleg próbáld a maradékot rátukmálni valakire.

Semmi sem udvariatlanabb, mint a tányéron hagyott ételmaradék...

​Vigyél-e ételt vagy italt, ha meghívnak egy vacsorára?

egy whiskey \u00e9s poharak

Ha teheted, vásárolj minőségi ajándékot

Fotó: Michelle Williams / Unsplash


A megoldás megint egy gyors hívás vagy üzenet lesz. Mindig kérdezd meg, hogy mit vigyél magaddal, a kapott utasításokat pedig kövesd. Ha azt mondják, hogy semmit nem kell hoznod, akkor ezt tényleg fogadd meg.

Persze egy kis figyelmesség még sosem ártott meg senkinek.

Mikor illik lelépni egy összejövetelről?

egy ember a kez\u00e9ben tart egy thank you felirat\u00fa k\u00e1rty\u00e1t

Mindig illendő megköszönni a meghívást

Fotó: Manuel Cosentino / Unsplash


Hacsak nincs egy kutyusod otthon, akit még le kell vinned, akkor addig kell maradnod, amíg véget nem ér a vacsora. Semmiképpen se pattanj fel a vacsora végeztével, nehogy úgy tűnjön, hogy te csak enni mentél. Természetesen, ha fáradtnak, kimerültnek vagy antiszociálisnak érzed magadat, akkor jobb választás lesz a távozás.

A lényeg, hogy később még küldj egy köszönő üzenetet.

Ha attól félsz, hogy nem tudod, mikor szeretné a házigazda, hogy lelépj, akkor figyeld a mozdulatait. Ha elkezd pakolni, lehalkítja a zenét, felkapcsolja a villanyt akkor eljött a búcsú ideje.